Lintukuvaviikko 12/2023

 Merikotka
White-tailed EagleHaliaeetus albicilla
12.3.2023
Canon EOS R6, 600mm, f/5.6, ISO-800, 1/4000 sec, Hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Joskus toistakymmentä vuotta sitten oli piilokojussa sulan äärellä, kun lintuhäly kertoi kotkan lähestyvän. Nousi kurkistamaan kojun yläreunan hyttysverkolla verhotusta parin senttiä korkeasta aukosta. SAman tien, kun sain silmiini ehkä sadan metrin päässä taivaalla liihottelevan merikotkan, se ampaisi ikään kuin paniikissa jyrkästi ylös ja poistui. Ihmettelin silloin, saattoiko kotka todella nähdä silmäni kurkistusaukossa. Pystyy varmaan. Tuo kotkan jyrkkä koukkaus ylös ja sivulle on tyypillistä tilanteissa, joissa kotka yllättyy alhaalla olevaa vaaraa.

Kuvan merikotka kaarteli kallion jyrkkää rinnettä ylös, eikä pelännyt yhtään. Lähimmillään se ei mahtunut kokonaan ruutuun. Olin itse tuulen suojassa korkean kivikasan takana vähän niin kuin kätkössä. Mietin, etteikö kotka todellakaan havainnut minua? No varmasti näki, sehän katsoo suoraan minua kohti. Merikotkatkin kesyyntyvät, kun vainon aika jää vähitellen lajimuistista.

Nowadays the two most commonly seen raptors are white-tailed eagle and sparrowhawk, in winter times white-taild eagle are the most common.

AJ_2312
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10
10 AB

Pistekeskiarvo 9.45, annettuja pisteytyksiä 11Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko