Lintukuvaviikko 37/2020

 Pohjansirkku
Rustic Bunting Emberiza rusticola
7.9.2020 Canon EOS 1D X II, 600 mm, f/4.5, ISO-1600, 1/1600 sec, hand held.Anna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Kaikenlaisia olevinaan hyviä projekteja on tullut toteutettua, mutta hyvin harvoin onnistuu yhtä hyvin kuin projekti pohjansirkku. Opin projektin toteuttaamiseen kopioin idässä hämmästyttävän paljon pohjansirkkuja rengastaneilta tutkijoilta. Ajankohta oli oiva lajin syysmuutolle, tuuli oli eilisestä laantunut, mutta edelleen muuttajat matalilla korkeuksilla pitävän vastainen. Paikka oli alueen paras kaakkoon johtavan muuttolinjan päässä Lehtisen saaressa. Kaiutin lauloi pohjansirkkuatrappia saaren pohjoisniityllä, tyynnemmällä puolella saarta.

Petri Vainio ja Veronica Strömerg olivat ystävällisesti järjestäneet minulle kuljetuksen saareen saareen klo 7, ja noin klo 7:10 oli soitto viritetty. Lintuja lähinnä peippoja muutti jatkuvana virtana yli, joten liikettä ainakin oli odotetun paljon. Ei mennyt varmaan kuin kymmenisen minuuttia, kun niityn reunuspuiden lehvästöön putosi taivaalta sopivan kokoluokan lintu. Se nyt saattoi olla vaikka mikä pajusirkku tai peippo, mutta ei mennyt kauaa, kun metsiköstä alkoi kuulua tiksuttelu! Ei se näin helppoa pitänyt olla! Oikeasti en ollut uskonut juuri lainkaan projektin onnistumiseen. Sirkku oli aika rohkea, mutta kuitenkin piilotteleva, mutta muutaman kerran pääsin kuvausasemiin.

Earlier in the 1980's and early 1990’s Rustic Bunting have been a regular but not numerous migrant in this area - however almost a guaranteed tick of a year. However the amount of Rustic Buntings has got dramatically down. I assume that I have not seen it here in my local patch during the last 20 year. But now I managed to see it well and got some pictures also.

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Markus Vanhanajan kunnollinen kuvausprojekti ja onnistunut sellainen!
9 p 9 pistettä
- p juhis hyvä bokeh muutenkin hyvä taustahimmennys juri tätä kirjoittaessani ikkunan ollessa auki meni metsähanhia noin 20 m korkeudella niin hyvä peruskuva 9 pojoo

Pistekeskiarvo 8.93, annettuja pisteytyksiä 15.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko