Viikon Kuva 60/2216

 





Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Eurasian Pygmy Owl Finland December

Varpuspöllö Glaucidium passerinum Helsinki 26.12.2016

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM +2x III, 1/500 sec, f 8, ISO 1600

I am very happy with this Year 2016 photographing results though I haven’t travelled much. I have mostly stayed closer than 30 kilometers from home.

Thanks for all of you who have followed our pages!

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Lintuvuosi 2016 -Tomi Muukkonen

Mitäpä jäi käteen lintuvuodesta 2016? Talviruokinnallani Helsingin Viikissä kansainvaellus jatkui kevääseen saakka. Paikalla oli valkopäätiaisristeymän lisäksi valkoselkätikkoja, pikkutikka, lehtopöllöpari, varpuspöllöjä, punarinta ja viiksitimaleita, eli aivan uskomaton meininki.

Kevät alkoi normaalisti maaliskuun puolivälissä, ja sain mieleisiä kuvia muun muassa kanahaukoista. Huhtikuun matkamme Etelä-Viroon Pärnun maisemiin onnistui yli odotusten. Näimme Kablissa hienoa muuttoa, mm 1500 kuovin muuton 15.päivänä. Toukokuussa sää oli hyvä veneilyn kannalta, ja koko kesäkin jäi mieleen hyvänä veneilykesänä parin huonomman jälkeen.

Joillekin lajeille kesä oli pesintöjen kannalta hyvä, toisille ei. Moni laji pääsi kuitenkin syysmuutolle tavallista aiemmin, eikä syksy aluksi vaikuttanut kovin hyvälle. Syysmuutot olivat pettymys, mutta lokakuun puolivälissä alkoi lintumaailmassa olla vilkasta. Preeriakahlaaja löytyi Porin suunnalta ja toinen Suomelle uusi lintulaji idänpikkusieppo varmistui alustavasti Helsingistä.

Pääretkeily- ja kuvausalueellani Helsingin Viikissä oli hieno lintuvuosi. Toinen lehtopöllöpari sai ennätyksiä sivuavan seitsemän poikasen poikueen. 24. huhtikuuta Fastholmasta löytyi tulipäähippiäinen, 10.5. kotiparvekkeeltamme bongasimme käärmekotkan ,11.5. punajalkahaukkakoiraan ja 12.5. neljä kattohaikaraa. 13.5. Viikin navetalla oli keltahemppo, joka löysi naaraankin. 25.8. lahdella oli aropääskykahlaaja. 15.9. bongasimme parvekkeeltamme mustapyrstökuirin ja 15.10. Timalin rallissa Fastholmasta löytyi pyy. 16.10. navetalla oli kaksi taigarautiaista. 5.10. Hakalassa juhlittiin katselemalla sinipyrstöä.

Talvi lumineen tuli poikkeuksellisen aikaisin etelään jo toinen marraskuuta. Kahden viikon lumijakson jälkeen liikkeellä oli enää etupäässä marjalintuja. Loppuvuosi oli Etelärannikolla varsin hämärää aikaa. Näin tiiviisti en ole koskaan viettänyt vuotta pääkaupungissa. Viro oli ainoa ulkomaan kohde, enkä kotimaassakaan käynyt Porvoota, Keravaa ja Siuntiota kauempana kuvaamassa, mikä tuntuu jälkeenpäin ajateltuna ihan käsittämättömältä, kun ottaa huomioon, että sain tyydyttävästi kuvamateriaalia aikaiseksi. Kovalevyt pullistelevat lupaavasti käsittelemättömiä kuvia. Usein käy niin, että parhaimman jakson, eli kevään ja alkukesän kuvista suuri osa jää tekemättä ajallaan, mutta katsotaan josko ehtisin korjata tilannetta talven aikana.

Tätä kirjoittaessani 31.12.2016 Helsingissä on +7,4 C, mutta talvea on luvassa.

Kiitokset kaikille sivustoamme seuranneille, kuvia äänestäneille ja kommentoijille! Kenties saamme vielä jatkoa kirjasarjallemme.

Voit katsella kaikkia vanhoja viikonkuvia vuoteen 2003 selaamalla nuolella viikonkuvaikkunan alalaidasta taaksepäin.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855






PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys