Viikon Kuva 05/2021

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Long-eared Owl Finland 14th February 2021

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM +1.4x III , 1/1000 sec, f 8, ISO 1600

Thanks to Carl Forsblom!

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Ajan myötä monet ovat löytäneet lintuharrastuksen ja tuntuvat saavan siitä paljon iloa elämäänsä, onpahan joku syy lähteä ulkoilemaan. Eräs nainen kertoi nähneensä 17 lintulajia. Totesin, ettei vielä ollut montaa elämänpinnaa kertynyt, johon hän totesi, että hän aloittaa rauhallisesti. Vuodenvaihteessa on tosiaan hyvä aloittaa harrastus, lajien tulva ei ole mahdoton, vaikka tuon 17 lajia voikin nähdä talvipäivän aikana yhdeltä paikaltakin.

Sää-Kerttukin on alkanut harrastaa lintuja, koska kiikaroi lintuja. Hänen pinnalukuaan ei ole tiedossa. Mutta miksi puhua pinnoista? Monet äskettäin aloittaneet ottavat sen itse puheeksi, koska uusia lajeja näkyy koko ajan. Koko harrastushan perustuu lajien tuntemukseen. Eihän ole mitään ideaa katsella lintuja harrastuksena ilman, että haluaa tietää, mitä näkee. Olisihan se elämän kieltämistä, jos ei halua nähdä uusia lajeja. Jopa itse Pentti Linkola laski, montako lajia näki vuosittain, vaikkei Pena bongari ollutkaan.

Yksi kolmesta sarvipöllöstä Asio otus Helsinki 14.2.2021

Sarvipöllöt ja suopöllöt ovat talvisin ihmeellisen sosiaalisia petoeläimiksi. Ainakin niillä on tapana kerääntyä samoihin puihin päivehtimään. Kaipa on mukavampi nukkua, kun tietää useamman korvaparin tarkkailevan ympäristöä. Yhdessä puussa oli metrin matkalla kolme sarvipöllöä, joista kaksi aivan vierekkäin ja yksi vähän ylempänä. Kuvassa näkyvä lintu oli ainoa, joka näkyi edes vähän risujen seasta.

Kiitokset Kalle Forsblomille!

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p AB

Pistekeskiarvo 9.1, annettuja pisteytyksiä 12.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites