Viikon Kuva 09/2221

 





Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Tundra Swan Finland 27.3.2021

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM +1.4x III, 1/3200 sec, f 10, ISO 1600

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Eletään maaliskuun loppua, eli kevättä on jäljellä enää kaksi kuukautta, mutta suuri osa maastamme on vielä lumen ja jään peitossa. Vanhanajan kevät on parasta, mitä voin kuvitella täällä etelärannikolla. Eurokeväinä linnut eivät liiemmin levähdä rannikon pelloilla vaan painelevat suoraan sisämaahan, nyt on toisin. Etenkin hanhet pysähtyvät Helsingin Viikkiin, merihanhia, metsähanhia, tundrahanhia, valkoposkihanhia, kanadanhanhia pelkästään peräti 805 (laskijana Hannu Sarvanne). Huolestuttavaa on, ettei merikotkia enää näy Klobbenin pesällä.

Jos keskiviikkona 24.3.2021 kävi vielä jäätävä viima Helsingin Viikissä, ja olin ainoa ylipukeutunut muiden hytistessä, niin lauantai oli toista, aurinko lämmitti, tuuli oli leppeä ja naamat ruskettuivat, kevät tuntui luissa ja ytimissä. Yhdeksän tuntia vierähti aivan huomaamatta, varsinkin, kun aamun lintutapahtumien jälkeen sai keskustella vanhojen tuttujen kanssa. Näennäisen jutustelun lomassa kannattaa kuitenkin olla hereillä, sillä linnut osaavat aina yllättää. Nytkin kurkiparvi oli lipunut auringon suunnasta kenenkään huomaamatta aivan päälle ennen kuin suvaitsivat ilmoittaa ääntelemällä olemassaolostaan.

Pikkujoutsenten muuttoparvi ilahdutti Viikissä Cygnus columbianus Helsinki 27.3.2021

Seuraava yllätys olikin aika poikkeuksellinen, sillä yläpuolelta kuului joutsenten ääntelyä, ei sitä kovaa trumpettikailotusta vaan paljon vaisumpaa yhteysääntä. Totesin heti, että "pikkujoutsenia!" Kuusitoista lintua jatkoi matkaa itään. Miten ihmeessä kukaan ei nähnyt niitä ennen kuin ne olivat jo lähestulkoon yläpuolella? Pikkujoutsen ei pesi Suomessa; lähimmät pesimäpaikat sijaitsevat Kuolan niemimaalla. Suomessa pikkujoutsenia nähdään eniten levähtämässä Virolahdella Venäjän rajan tuntumassa.

Peltosuoralla oli about 70 harrastajaa, mutta useimmilla oli sormi suussa, että mitä me just nähtiin. Pikkujoutsenet saapuivat ovelasti myötävalosta mykkinä, kunnes häipyivät poispäin niin, ettei nokkia enää näkynyt. Sain kuviini mahtumaan vain osan parvesta, mutta todistajien arvion mukaan kaikki olivat saman kokoisia. Näin ei kaiketi kuitenkaan ollut, vaan joukkoon oli salakavalasti lyöttäytynyt kolme laukkaria eli laulujoutsenta.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855






PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 AB
10 Epe
7 R5

Pistekeskiarvo 9, annettuja pisteytyksiä 22




Home Page