Viikon Kuva 36/2007

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Viikon kuva peippo(Fringilla coelebs)

Hank Finland, 23.9.2007

Canon 1D Mark III, 500mm(4.0)+ 1.4X, 1/2700sec. f10.0, 1000 asa

Reilun kahden kuukauden vaellus synkässä epäterävien kuvien laaksossa päättyi vihdoin tänään! Ehdin pitää mark III- runkoa jo toivottomana tapauksena tarkennuksen osalta, mutta toinen käynti rungon ja 500mm optiikan kanssa tarkennustasojen säädössä Jas-tekniikassa sekä runkoon asennettu tulevan 1.1.1 firmwaren betaversio muuttivat tilanteen kertaheitolla.

Hankoniemen kärjessä Haliaksen lintuasemalla oli mukavan vilkas muuttopäivä ja pääsin testaamaan terkennusta mm. lentäviin ampu- ja varpushaukkoihin, närhiin, kangaskiuruun ja päivän massamuuttajiin peippohin. Tarkennus toimii nyt mielestäni paremmin kuin mkII rungossa ja ero on kuin yöllä ja päivällä verrattuna viikon takaisiin kuvauksiini Espanjassa. Nämä kommentit pätevät taivasta vasten lentävien lintujen osalta. Taustaa vasten lentäviä lintuja en ole päässyt vielä riittävästi kuvaamaan pystyäkseni kommentoimaan asiaa.

After two month period with severe problems with my mkIII autofocus everything changed after getting beta version of forthcoming 1.1.1 firmware installed into my camera. Photo of the week is a Chaffinch in flight.


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys

Pistekeskiarvo 0.1, annettuja pisteytyksiä 119.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites