Viikon Kuva 47/2005

 



Viikon kuvassa on isolepinkäinen
Photo of the week is Great Grey Shrike (Lanius excubitor) 17.11.2005 Lumijoki, Finland
Canon 1D Mark II + 500 mm IS USM (f/4), 1/800 sec, f/4 (ISO 800)

Kelit alkoivat pikkuhiljaa muuttumaan talvisemmiksi; maa on paikoitellen valkoisena ja lämpötila on pysytellyt pakkasen puolella yötäpäivää. Valoakin on pitkästä aikaa ollut ihan kohtuullisesti, mutta on se päivä kyllä melko lyhyt! Tällä viikolla kuvasin uudelleen viime viikonloppuna löytämääni mongoliankirvistä ja lisäsin muutamia kuvia mongoliankirviskansioon! Lintu myös rengastettiin tällä viikolla ja kaikki otetut mitat sopivat hyvin mongoliankirviselle, mikä on varsin ymmärrettävää, koska lintuhan ON mongoliankirvinen!

Viikon kuvaksi päätyi kuitenkin isolepinkäinen, joka lekutteli liikkuvan piilokojuni lähettyvillä. Tuurilla oli varmasti osuutta asiaan, mutta onni olisi voinut olla parempikin, sillä valoa olisi saanut olla paljon enemmän. Vaihdoin ja lisäsin joitain uusia kuvia isolepinkäiskansioon. Käy katsomassa!

Finally weather is turning little bit more wintery in Finland. Temperature has been below 0 Centigrade during days and nights, and we also have little bit of snow on ground in Oulu region. Despite the cold weather the Blyth´s Pipit which I found last Sunday is still alive on Saturday (19th of November). Bird was ringed on Wednesday and all the taken measurements fitted to Blyth´s Pipit. I added some new images to The Blyth´s Pipit file .

This week I got again lucky, since I had Great Grey Shrike hovering next to my "moving hide" (=car). Therefore this weeks image shows hovering shrike! I added some new images to The Great Grey Shrike file , please have a look!




Home Page
Kaikki oikeudet - Jari Peltomäki